Log in
A+ A A-

Το Spiegel προβλέπει ρεκόρ αφίξεων

«Ρεκόρ αφίξεων» εκτιμά ότι θα καταγράψει η Ελλάδα για την φετινή τουριστική περίοδο το Γερμανικό περιοδικό "Spiegel" , προειδοποιώντας όμως ότι οι Ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εφιστήσουν την προσοχή τους σε φαινόμενα «αρπαχτής», τα οποία θα μπορούσαν να πλήξουν, μακροπρόθεσμα την ελληνική οικονομία.

Το σχετικό δημοσίευμα κάνει μια ανασκόπηση της περιόδου που μεσολάβησε από το 2012 μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι το 2012, οι επεισοδιακές διαδηλώσεις σε συνδυασμό με δημοσιεύματα της εφημερίδας Bild και των οδηγιών του Υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας, είχαν αποτελέσει τροχοπέδη για τις αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα.

Αντίθετα, τονίζει ότι σήμερα η Ελλάδα αποτελεί και πάλι σημαντικό τουριστικό προορισμό, προειδοποιεί όμως ότι φαινόμενα μεγάλης ακρίβειας θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Σε αυτό το σημείο, το Spiegel αναφέρει τις περιπτώσεις της Μυκόνου και της Σαντορίνης, στις οποίες οι τιμές αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, επισημαίνει ότι, παρόλη αυτήν την εικόνα, οι Έλληνες, στην μεγάλη πλειοψηφία τους, δεν θα επισκεφθούν τα νησιά τους για οικονομικούς λόγους.