Log in
A+ A A-

Ενας χρόνος απ' την δολοφονία Φύσσα

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Κερατσινίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης αύριο από αντιφασιστικές οργανώσεις, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις τρεις τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ στις έξι το απόγευμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της περιοχής.

Τα μέλη και τους φίλους του κόμματος καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην αυριανή αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι.

Με αφορμή την πρώτη επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, η αξιωματική αντιπολίτευση βάλλει κατά της κυβέρνησης ότι έχει ενσωματώσει στη ρητορεία της στοιχεία της ιδεολογικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής, και πως «διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα μαλακά».

Εν τω μεταξύ, την παράταση, για ένα ακόμα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσα πριν έναν χρόνο στο Κερατσίνι, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών. Οι εφέτες, με το βούλευμά τους, θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Φύσσα και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και για τρίτο εξάμηνο.