Log in
A+ A A-

Αντιμέτωποι Έρογλου- Ακιντζί στα κατεχόμενα

Ο σκληροπυρηνικός, Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και ο μετριοπαθής Μουσταφά Ακιντζί, θα περάσουν με βάση τα σημερινά δεδομένα, στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Οι εκλογές, που θα γίνουν τον Απρίλιο, θα κριθούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση, στον δεύτερο γύρο. Η δημοσκόπηση, που έγινε από τουρκοκυπριακή εταιρεία, δείχνει πως η κατάσταση παραμένει ρευστή, καθώς η πλειοψηφία είτε δεν τοποθετείται σήμερα είτε θα απέχει των εκλογών.

Με βάση τα δεδομένα της έρευνας, ο «μεγάλος ηττημένος» θα είναι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ).

Η υποψήφια του κόμματος, Σιμπέρ Σιμπέλ, όχι μόνο δεν καταφέρνει να περάσει στον δεύτερο γύρο, αλλά έρχεται τέταρτη, ενώ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κουντρέτ Οζερσάι έρχεται τρίτος. Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι ο αριθμός των ατόμων που δηλώνουν ότι είναι «αναποφάσιστοι» ή ότι δεν θα ψηφίσουν είναι εξαιρετικά ψηλός.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι τα εξής: Ντερβίς Έρογλου 17,6%, Μουσταφά Ακιντζί 14,9%, Κουντρέτ Οζερσάι 13,7%, Σιμπέλ Σιμπέρ 12,6%, αναποφάσιστοι 25,7% και δεν θα ψηφίσουν 15,5%.