Log in
A+ A A-

Λάρισα: Ένταση και δακρυγόνα στην ορκομωσία (Βίντεο)

Στην πλατεία Λαού είχαν συγκεντρωθεί μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, οι οποίοι αντάλλαξαν συνθήματα με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησαν επεισόδια και η αστυνομία έκανε χρήση κροτίδων κρότου λάμψης αλλά και δακρυγόνων.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλoς.

Ο προφυλακισμένος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, έφτασε στις 19.30 το απόγευμα στον Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με χειροπέδες στα χέρια, ενώ ορκίστηκε αγκαλιά με την κόρη του.

Στην αίθουσα της τελετής δεν μπήκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και τελικά δεν ορκίστηκαν, ούτε με πολιτικό όρκο και δεν υπέγραψαν το πρακτικό της ορκωμοσίας.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ηρώ Διώτη, τόνισε ότι δεν μπήκε στην αίθουσα διότι βρίσκονταν εκεί οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Η Ηρώ Διώτη τόνισε ότι «αυτό που συνέβη σήμερα στη Λάρισα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο αφού χτυπήθηκαν από την αστυνομία πολίτες που ήθελαν απλά να παραστούν στη διαδικασία, ενώ επετράπη η είσοδος σε χρυσαυγίτες». «Την τεράστια πολιτική ευθύνη για το γεγονός έχει ο περιφερειάρχης που προτίμησε να γίνει η ορκωμοσία με τα ΜΑΤ απέξω και την Χρυσή Αυγή μέσα» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:www.onlarissa.gr

Media