Log in
A+ A A-

Σαμαράς από Ισραήλ: Θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή

Μήνυμα μηδενικής ανοχής του νεοναζισμού έστειλε ο πρωθυπουργό, από την Ιερουσαλήμ, μιλώντας στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ.

«Θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου», τόνισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας το κόμμα «ντροπή» για κάθε χώρα αλλά και για την Ελλάδα, η οποία έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Προσέθεσε πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί ενώ υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της».

Από την πλευρά του ο κ. Πέρες συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοναζισμού λέγοντας ότι «καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν την ιστορία της δημοκρατικής χώρας».

Τον συνεχάρη επίσης και για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.

Νωρίτερα, ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Έκανε μάλιστα αναφορά στο ότι οι δύο λαοί υπέφεραν από τον ναζισμό και επανέλαβε «ποτέ ξανά» φασισμός.

Ο κ. Νετανιάχου συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη και ενθάρρυνε «τους Ισραηλινούς να επενδύσουν στην Ελλάδα», καθώς «ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι». Συνεχάρη επίσης τον κ. Σαμαρά για την αντιμετώπιση των νεοναζιστών.

ΣΚΑΪ

Media