Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Θέλουμε εκλογές χθες

  • Written by 

Κατρηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να πάει σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατή η συγκρότηση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις προσεχείς εκλογές, δήλωσε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Όπως είπε, δεν του αρέσει να χρησιμοποιεί τον όρο «αυτοδυναμία», γιατί είναι παρωχημένος και αφορά άλλες εποχές, δήλωσε όμως ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ή δεν υπάρξουν συνεργασίες με αντιμνημονιακές δυνάμεις στη Βουλή που θα δίνουν πλειοψηφία, θα ακολουθήσουν νέες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές «χθες», όπως είπε χαρακτηριστικά, γιατί «μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε άλλη περίπτωση με μια κυβέρνηση Σαμαρά, είπε, θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει». Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι με το σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε στη ΔΕΘ δεν μοίρασε υποσχέσεις ενώ για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης είπε ότι είναι κοστολογημένο και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν, ούτε και με την τρόικα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε αν το κόμμα του έχει plan Β σε περίπτωση που δεν δεχτεί η τρόικα τις ελληνικές θέσεις αλλά αρνήθηκε να απαντήσει. Όπως είπε, ένα ενδεχόμενο έξωσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν σήμερα ένα δυσμενές σενάριο για όλη την Ευρωζώνη και θα ισοδυναμούσε όπως είπε «με το να πυροβολούσε η Μέρκελ τα πόδια της».