Log in
A+ A A-

Α. Σαμαράς: "Είμαι αισιόδοξος..."

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την απασχόληση στο Μιλάνο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ανεργία θα μειωθεί, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, την δεδομένη χρονική στιγμή, ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.

"Απευθύνομαι σε εσάς, ως ο πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Όμως, με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης", τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε και στις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανεργία στην Ελλάδα το 2015.

"Όλες οι προβλέψεις -όπως ακόμα και η χθεσινή πρόβλεψη του ΔΝΤ- δείχνουν ότι θα αποκλιμακωθεί ταχύτερα στο επόμενο διάστημα", εκτίνησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο "Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση", το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει συγκεκριμένα προγράμματα "προώθησης της επιχειρηματικότητας και ενθάρρυνσης των start ups εταιρειών, ενώ υπενθύμισε και τα "προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, προγράμματα μαθητείας νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, στην πρόσβαση σε πύλες πληροφοριών".

 

"Η Ευρώπη πρέπει να μεταδώσει στους λαούς μας μια ελπίδα χειροπιαστή που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, ανάπτυξης εργασίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.