Log in
A+ A A-

Παρέμβαση Σαμαρά, Βενιζέλου, Σημίτη για τον συμβιβασμό με την Τρόικα

Την αμετακίνητη θέση του ότι «η πολιτική συμφωνία για την επόμενη μέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο», εκφράζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άθρο του στο «Έθνος της Κυριακής», Στο άρθρο του ο πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει. Αυτό ακριβώς επαληθεύτηκε τις προηγούμενες μέρες. Η τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα λίγο πριν από την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος ήταν αυτό που ξέραμε όλοι από πριν ότι θα είναι: σκληρή και συνολική». «Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις(...) η πολιτική συμφωνία γα την επόμενη μέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους επόμενους δύο τρεις μήνες» και συνεχίζει λέγοντας για την αντιπολίτευση: «αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο!».

«Η χώρα δεν κυβερνιέται με απλές πλειοψηφίες, ούτε με 25%, ούτε με 35%, ούτε με 151 βουλευτές. Η χώρα θέλει πολύ μεγάλες συναινέσεις και συσπειρώσεις», λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας: «Την πατήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βοσκός με τον λύκο και τα πρόβατα».

Η νέα αυτή φάση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνο μια επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια δημιουργική και ανατρεπτική περίοδος προκειμένου να επιτευχθεί-πέρα από την έξοδο από το μνημόνιο- ο πρωταρχικός στόχος που πρέπει να είναι η έξοδος από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική υστέρηση» υποστηρίζει στο άρθρο του ο Κώστας Σημίτης και επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση γιατί αρνείται πεισματικά να αλλάξει.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής