Log in
A+ A A-

Ζυμώσεις εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για ΠτΔ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται η νέα παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την προσεχή Δευτέρα.

Σενάρια και για παρέμβαση Βενιζέλου, με αποδέκτες τόσο τους ανεξάρτητους βουλευτές και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται τη Δευτέρα. «Ο αριθμός 180 είναι αρκετά μακριά. Πιο κοντά οι πρόωρες εκλογές», δήλωσε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο επικεφαλής των "Μεταρρυθμιστών", Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA Fm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, δήλωσε ότι βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχουν αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αποτρέψουν τον πρώην πρωθυπουργό από την κίνηση αυτή, ενώ αποστασιοποιείται από μια πιθανή πρωτοβουλία Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η αντιπολίτευσης με πληροφορίες να θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάζει ήδη τα ψηφοδέλτια και τις προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών να αναμένονται στην Κουμουνδούρου μέχρι την Τρίτη. Επίσης αναμένεται και η επικύρωση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ.

Συνάντηση, την προσεχή Κυριακή, με τον Σταύρο Θεοδωράκη προανήγγειλε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Σπύρος Λυκούδης, προκειμένου να διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια του κοινού εκλογικού σχήματος των "Μεταρρυθμιστών" με "Το Ποτάμι". Όπως υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης, «ο αριθμός 180 είναι αρκετά μακριά. Πιο κοντά οι πρόωρες εκλογές». Όσον αφορά στην εκλογική συνεργασία με "Το Ποτάμι", τόνισε ότι δεν πρόκειται για «προσχώρηση», αλλά για «σύμπλευση».