Log in
A+ A A-

Οι μάχες Βενιζελικών - Παπανδρεϊκών στις κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες

Σκληρή μάχη θα δώσουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών που επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ και στις πρόσφατες ευρωεκλογές.Από την μία πλευρά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου επενδύει σε νέα πρόσωπα που έχουν κομματική διαδρομή κυρίως από τις τάξεις της Ν. ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ συνδυάζει την εμπειρία των κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών με την παρουσία νέων στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια, όμως, δίνονται πλέον οι πολιτικές μάχες ψήφο- ψήφο και σπίτι-σπίτι μεταξύ των δύο κομμάτων και με σημαία τους υποψήφιους του κόμματος σε κάθε νομό.

Β' Αθήνας: υπουργοί εναντίον Μωραΐτη- Καρχιμάκη και της γενιάς των 40άρηδων

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην Β Αθηνών δεσπόζουν τα ονόματα των υπουργών Φ. Γεννηματά και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει προεκλογικές συγκεντρώσεις με επιτυχία σε δήμους της εκλογικής περιφέρειας, του Πύρρου Δήμα και του υπουργού Παιδείας Αν. Λοβέρδου. Σημαντικό ρόλο στη συσπείρωση των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει διαδραματίσει ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης. Απέναντι στην εμπειρία των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου έχει παρατάξει τον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του Προέδρου του Κινήματος Θ. Μωραΐτη και τον πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη. Παράλληλα, στη μάχη της Β Αθηνών το Κίνημα έχει ρίξει αρκετούς σαραντάρηδες που προέρχονται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ όπως είναι η Γ. Γεωργίου, ο Στ. Δρούγκας, η Κ.Κολτσίδα κα.

Α' Αθήνας: Σκανδαλίδης εναντίον Αηδόνη

Η εικόνα των έμπειρων κοινοβουλευτικών του ΠΑΣΟΚ που κοντράρονται με τους κομματικούς του Γιώργου, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία, αλλά και στην ενασχόλησή τους με τα κοινά, κυριαρχεί και στην Α Αθηνών. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κατέρχονται ο επί χρόνια υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης μαζί με την πρώην ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη, τον πρώην βουλευτή Νάσο Αλευρά και τον συγγραφέα Θ. Χειμωνά. Από την άλλη πλευρά στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος δεσπόζουν τα ονόματα του πρώην βουλευτή Χρ. Αηδόνη, ο οποίος υπήρξε γραμματέας στην κομματική οργάνωση της Α Αθήνας, καθώς και των νέων Π. Παπαχατζή, Κ. Αλεξάκου και της πρώην βουλευτού Άσπας Παπαηλιού, καθώς και του πρώην διευθυντή του γραφείου της Άννας Διαμαντοπούλου, Κ. Μπάστα.

Περιφέρεια Αττικής: Χριστοφιλοπούλου VS Ασπραδάκη

Στην περιφέρεια Αττικής το ΠΑΣΟΚ έχει ως βαρύ πυροβολικό την νυν υπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς και τον γιο του πρώην βουλευτή του Κινήματος Ντ. Βρεττού, οι οποίοι θα δώσουν την εκλογική μάχη έχοντας απέναντί τους από το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών, τον πρώην βουλευτή Π. Ασπραδάκη, τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ Μ. Βουδούρη ως τους πλέον γνωστούς από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος στην Αττική.

Α' Πειραιά: Καρύδης εναντίον νέων υποψηφίων

Στην Α περιφέρεια του Πειραιά το ΠΑΣΟΚ έχει στο ψηφοδέλτιο του τον πρώην εκπρόσωπο τύπου του κόμματος και πρώην βουλευτή της περιφέρειας Δ. Καρύδη, ενώ υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ είναι και η πανεπιστημιακή καθηγήτρια Μ. Λεκάκου.

Αντίστοιχα από την πλευρά του Κινήματος συμμετέχει ο δικηγόρος Β. Κατσαφάδος, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2012 και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γ. Σγουρό.

Β' Πειραιά: Καψής VS Διαμαντίδη

Κόντρα βγαλμένη από την δεκαετία του 90 για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος, αφού από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κατέρχεται ο γνωστός δημοσιογράφος Π. Καψής γιος του επί χρόνια βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψή και από την άλλη πλευρά από το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου ο 32χρονος Δ. Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδη. Από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι θα είναι επίσης ο πρώην βουλευτής Δ. Λυντζέρης και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας Π. Καμμάς.

Αχαΐα: Παπανδρεϊκοί Vs Σπηλιώπουλου

Στην γενέτειρα των Παπανδρέου από την πλευρά του Κινήματος θα είναι υποψήφια η πρώην περιφερειάρχης Δ. Μπάστα μαζί με τον πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ευ. Τσιμπλοστεφανάκη, ενώ θα είναι υποψήφιος και ο Γ. Παπανδρέου. Αντίστοιχα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κατέρχεται ο πρώην βουλευτής Κ. Σπηλιώπουλος.

Λάρισα: Σαχινίδης Vs Τσιλιμίγκα

Ντέρμπι μεταξύ Κινήματος και ΠΑΣΟΚ θα δοθεί στη Λάρισα, όπου αποφάσισε να είναι υποψήφιος και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. Από την πλευρά του Κινήματος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης θα συγκρουστεί για τις ψήφους των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ με τον καρδιολόγο και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ν. Τσιλιμίγκα.

Θεσσαλονίκη: Αντώνη Σαουλίδης, Ν. Τέλης και Γ. Γούναρης από το ΠΑΣΟΚ κόντρα στους όχι και τόσο γνωστούς υποψήφιους του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου.

Με την υποψηφιότητα των Ν. Τέλλη (Πανεπιστημιακού), Αν. Σαουλίδη (αντιδήμαρχος στον δήμο Συκεών) και του πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή Γιάννη Γούναρη, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κυριαρχήσει στην Α Θεσσαλονίκης έναντι του Κινήματος που δεν έχει γνωστές υποψηφιότητες. Αντίστοιχα στην Β Θεσσαλονίκης το Κίνημα απαντά με την υποψηφιότητα του βιοκαλλιεργητή Χ. Βέργου απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που έχει υποψηφίους τους Στ. Ακαλίδη, Γ. Αρβανιτίδη και Κ. Γιαννακίδου.

thetoc.gr