Log in
A+ A A-

Σαμαράς: "Έχω την συνείδησή μου καθαρή"

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί έστειλε με το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεών του ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Χρησιμοποιώντας πρώτο ενικό, ο κ. Σαμαράς δήλωσε "υπερήφανος" γ

Ολόκληρη η δήλωση του κ.Σαμαρά έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση Θέλω να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή τη μάχη που δώσαμε μαζί όπως κι εγώ αισθάνομαι για αυτούς πολύ υπερήφανος.

Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφαση του. Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Παρέλαβα τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου και το έκανα. Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα, βγάλαμε τη χώρα από τα ελλείμματα, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία και το κύρος της πατρίδας, βάλαμε τα θεμέλια για ανάπτυξη και οριστική έξοδο από κρίση.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια δημιουργήσαμε μία νέα παράδοση συναινέσεων και διακομματικών κυβερνήσεων άγνωστη στην Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρές συναινέσεις, Υποχρεωθήκαμε και πήραμε μέτρα επώδυνα και έγιναν και σφάλματα και αδικίες, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα.

Έτσι παραδίδω σήμερα μία χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα στον κόσμο και την περιοχή μας, που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση, μία χώρα μέλος της ΕΕ και του ευρώ, που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Για το καλό του τόπου εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά να τα διατηρήσει. Όμως κυρίως έχω ήσυχη τη συνείδηση μου γιατί είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό μέχρι τέλους.

Εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις μου γιατί για την Ελλάδα μιλάμε, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο, αλλά η Ν.Δ άντεξε, έμεινε όρθια. Παρά τα δύσκολα, αλλά αναπόφευκτα μέτρα τα δύο τελευταία χρονία η Ν.Δ φαίνεται να έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με το 2012 και είναι έτοιμη να παίξει ρόλο καθοριστικό στις εξελίξεις ως εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, της σταθερότητας, της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της Ν.Δ στις εξελίξεις είναι κρίσιμος, εγγυώμαι ότι θα διαδραματίσει αυτό το ρόλο στο ακέραιο.»