Log in
A+ A A-

Παπούλιας: Η Ελλάδα δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς

Ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν «μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς», αφότου ο ελληνικός λαός «έδωσε αυτά που μπορούσε», και «δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο», έστειλε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έπειτα από την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Ο λαός έδωσε αυτό που μπορούσε να δώσει για να ξεπεραστεί η κρίση. Δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο, αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε, και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η Ελλάδα θυμάται «τους νεκρούς της μεγάλης μάχης εναντίον της χολέρας του ιταλικού φασισμού», την «πρώτη αντιφασιστική νίκη» της Ευρώπης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μίας Ευρώπης που τότε «κοιμόταν» στους «συμβιβασμούς» της Συμφωνίας του Μονάχου.

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα «θα τα καταφέρει, θα βγει νικήτρια και από αυτή τη δοκιμασία», εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, «δυναμώθηκε και ενισχύθηκε το φρόνημα του λαού μας».

ΣΚΑΪ

Media