Log in
A+ A A-

Σαμαράς: Συνέχεια του μνημονίου η ενδιάμεση συμφωνία

Συνέχεια του μνημονίου χαρακτήρισε ο Α. Σαμαράς τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και έδωσε στη δημοσιότητα ένα πεντασέλιδο κείμενο.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο και αποτελεί συνέχεια του.

Προς επιβεβαίωση αυτού του ισχυρισμού, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των θεσμών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού κάλεσε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει τα ψέματα» και να φέρει τη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του, καθώς -όπως είπε- κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «βρίσκεται σε πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο» και ότι δεν πείθει «ούτε μικρά παιδιά».