Log in
A+ A A-

Κεφαλονίτες από όλη την Υφήλιο στην κηδεία του Μητροπολίτη Γερασίμου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαληνίας Κυρού Γερασίμου εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς».

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι οι απανταχού Κεφαλονίτες δακρύζουν και θρηνούν, ενώ αναφέρεται πως ο Μητροπολίτης Γεράσιμος θα παραμείνει ενθρονισμένος στις καρδιές τους και θα δείχνει τον δρόμο του καθήκοντος και του χριστιανικού ήθους.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Οι απανταχού Κεφαλονίτες δακρύζουμε και θρηνούμε για την πρόωρη εις Κύριον εκδημία του θεοπροβλήτου και λαοπροβλήτου Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου.

Αιώνια ενθρονισμένος στις καρδιές μας, θα δειχνει το δρόμο του ιερατικού καθήκοντος και του χριστιανικού ήθους.

Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ»

Για το Δ.Σ

Διονύσιος Βλάχος                       Κώστας Βαγγελάτος

Πρόεδρος                                       Γραμματέας

 

Κυριολεκτικά σύσσωμο το νησί της Κεφαλονιάς θρηνεί, ενώ πλήθος κόσμου συνέρρευσε και σήμερα για το λαϊκό προσκύνημα στο σεπτό σκήνωμα του ιδιαίτερα αγαπητού Ιεράρχη. Η σωρός του Μητροπολίτη Γερασίμου μεταφέρθηκε από το Αργοστόλι στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί Αγρυπνία και την Τετάρτη η νεκρώσιμος Ακολουθία.

Το πρωί της Τετάρτης θα ακολουθήσει Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη 1 το μεσημέρι, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Ionian, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου. Η ταφή του, μάλιστα, θα γίνει δίπλα ακριβώς από το σημείο που είχε ταφεί πρόσφατα και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρός Σπυρίδων.