Log in
A+ A A-

Κεφαλονιά: Ύστατο "χαίρε" στον Μητροπολίτη Γεράσιμο

Σε κλίμα έντονης συγκινήσεως, μέσα στο κατάμεστο από λαό Νέο Ναό του Αγίου Γεράσιμου τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος συμπαραστατούμενος από πλειάδα Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Κύπρου. 

Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος εξήρε τη πολυσχιδή προσωπικότητα του Αοίδιμου Ιεράρχη και ακολούθως εκ μέρους του κλήρου και του λαού του Νησιού μας ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ηλίας κ. Γερμανός.

Χαιρετισμούς απύφθηναν η Βουλευτής κ. Θεοπεφτατου και ο Αντιπεριφεριαρχης κ. Δρακουλογκωνας, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο αποχαιρετισμος του αδελφού του κ. Αθανασίου Φωκά, Ακαδημαϊκού και Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. khdeia_gerasimos7

Ως παρακαταθήκη του εκλιπόντος υπέμνησε η συνεργάτιδα του τις τρεις λέξεις στις οποίες θα επικέντρωνε ο Μακαριστός π. Γεράσιμος κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του «ευχαριστώ, παρακαλώ, συγγνώμη».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ταφή στο κοιμητήριο της Μονής δίπλα στο Μακαριστό Μητροπολίτη μας κυρό Σπυρίδωνα εν μέσω χειροκροτημάτων, τιμητικών πυροβολισμών και παιάνων.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Καγγελάρης, Γιάννα Κουλουμπή, Μιχάλης Ανδρεαδάκης (ekefalonia)