Log in
A+ A A-

Απάντηση Σαμαρά στην πρόταση μομφής

«Κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν την Ελλάδα και τη νομιμότητα. Η δημοκρατια δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση εκκένωσης της ΕΡΤ.

«Για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα. Είναι μομφή να πιστεύεις στη νομιμότητα. Είναι μομφή να περνάς στα πρωτογενή πλεονάσματα, να δημιουργείς πρωτογενή πλεονάσματα μετά έξι χρόνια, είναι μομφή να περνάς από την ύφεση στην ανάκαμψη, είναι μομφή να πιστεύεις στη νομιμότητα, είναι μομφή η αποκατάσταση της νομιμότητας. Στη μομφή απαντάμε 'προχωράμε'. Η δημοκρατία δεν μπορεί να απειληθεί απο κάποια υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδώσαμε στο λαό ένα δημόσιο κτίριο» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Harvard.

Στη μομφή απαντάμε 'προχωράμε'. Η δημοκρατία δεν μπορεί να απειληθεί απο κάποια υπολείμματα του παρελθόντος
Όσον αφορά το οικονομικό πεδίο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί να γίνει φυσιολογική χώρα, αλλά και να αποκαταστήσει την οικονομική της συνοχή γενόμενη υπόδειγμα ανάπτυξης με ανταγωνιστικότητα και ευημερία.

«Είμαστε κοντά στο τέρμα, όχι στην αρχή του δύσκολου μαραθωνίου, στο τέρμα της μεγάλης δοκιμασίας, τα πιο δύσκολα έχουν περάσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να εμπνεύσουμε ξανά τα παιδία μας. Όσους νέους υπέπεσαν στα διχαστικά συνθήματα. Να τους ξανακερδίσουμε» δήλωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα πάρει την πρέπουσα απάντηση» δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Είναι το τελευταίο χαρτί για ένα κόμμα που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η επέμβαση, να είχε παρέμβει ο εισαγγελέας» τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής αναφερόμενος στην εκκένωση του Ραδιομεγάρου.

Με μια σκωπτικoύ ύφους ανακοίνωση αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση δυσπιστίας, ευχαριστώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφασή της. Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα.

ΣΚΑΪ