Log in
A+ A A-

Σουλτς: «Και άλλες χώρες πρέπει να παραδειγματιστούν από την Ελλάδα»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς στο Κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς στην κεντρική είσοδο του κλειστού είχαν συγκεντρωθεί μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, της Ανταρσύα αλλά και αντιεξουσιασές που διαμαρτύρονταν για την υποκριτική όπως χαρακτήρισαν, επίσκεψη στην χώρα μας του Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ.Σουλτς συνοδευόταν από τον Υπουργό εξωτερικών και αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννη Μουζάλα.

Ο Μάρτιν Σουλτς περιηγηθηκε στους χώρους που διανέμουν οι πρόσφυγες, συνομίλησε αλλά και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Μάλιστα δέχτηκε και διάφορες χειροτεχνίες από παιδιά προσφύγων.

«Είναι εύκολο να διαπιστώσουμε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και πρέπει να το επιλύσουμε όλοι μαζί. Βλέπουμε ανθρώπους που έχουν έρθει εδώ λόγω εμφύλιου πολέμου, βίας και καταστροφών που βίωσαν στην χώρα τους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνοι της την ελληνική κυβέρνηση.

Η Ε.Ε πρέπει με οικονομικά μέσα και υποδομές να δώσει βοήθεια στην Ελλάδα για να δημιουργηθούν και άλλα hotspot.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο μια γρήγορης διαδικασίας και θα πρέπει να γνωρίζουν που θα πηγαίνουν. Δεν μπορούν να μένουν όλοι στην Ελλάδα, θα πρέπει να μετακινούνται γι΄αυτό και παρακαλώ και όλες τις υπόλοιπες χώρες να συμμετάσχουν και αυτές στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης», δήλωσε χαρακτηριστικά.