Log in
A+ A A-

Κρασί και πλειστηριασμοί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο αν θα αποσυρθεί ή αν θα τροποποιηθεί η διάταξη για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί αλλά και στην στάση που θα τηρήσουν στις 7.30 το απόγευμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει για δύο άρθρα το ΚΚΕ (για κρασί και πλειστηριασμούς) συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, με τον Νεκτάριο Σαντορινιό από τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει ότι “με αυτή την κυβέρνηση κανέναν λαϊκό σπίτι δεν θα πάει στα χέρια τραπεζίτη” και με το Νίκο Δένδια από τη ΝΔ να τονίζει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας περιορίζεται πλέον δραματικά.
Σήμερα, στο μεταξύ, αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

“Αν πιέζουν βουλευτή να ψηφίσει τα μέτρα, έχουν σχέση με τη δημοκρατία, όπως ο φάντης με το ρετσινόλαδο” σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Ολομέλεια.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Ανέφερε ότι διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του» σχολίασε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.