Log in
A+ A A-

Η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών

Κέρδη και ζημιές μετρούν στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο 24ωρα μετά το ναυάγιο του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών, υπό τον ΠτΔ.

«Πάνω στην εμμονή τους και στην ιδεοληψία τους να αποτύχουμε, δεν συναινούν στα αυτονόητα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την αρνητική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ξεκαθαρίζουν ότι «θα τα περάσουμε όλα μόνοι μας»».

Εν όψει προυπολογισμού και του δεύτερου κύματος προαπαιτουμένων, που κατά πάσα πιθανότητα θα εμπεριέχει και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανανεώνεται να επωμιστεί το κύριο βάρος της κυβερνητικής καμπάνιας, αρχής γενομένης από αύριο, όταν και θα ανοίξει με ομιλία του, τις εργασιακές της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, όπου και θα εξηγήσει, σύμφωνα με συνεργάτες του, τον Οδικό χάρτη της κυβέρνησης.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. αναμένεται να τοποθετηθούν και όσοι βουλευτές το επιθυμούν, δίδοντας έτσι στο Μέγαρο Μαξίμου την ευκαιρία να ακτινογραφήσει τις αντιδράσεις και να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό, κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν την «εικόνα τρόμου» που διακινούν ορισμένοι, οτι δηλαδή οι εταίροι μας ζητούν επιπρόσθετες παρεμβάσεις και επαναλαμβάνουν οτι η κυβερνηση εχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο, που καλύπτει το 60% των δράσεων, που απαιτούνται, ώστε να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις.

«Η κυβέρνηση δεν ζήτησε ποτέ συναίνεση χωρίς συζήτηση» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και προσέθεσε οτι το Μέγαρο Μαξίμου ουδέποτε αποποιήθηκε των ευθυνών του. Κατηγόρησε, πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι φρόντισαν να τορπιλίσουν το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με τοποθετήσεις τους πριν από αυτό.