Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Τέσσερα παιδιά νεκρά σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι

Το δράμα προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά δεν έχει τέλος και τα καιρικά φαινόμενα αυξάνουν τον κίνδυνο του ταξιδιού απο τις ακτές της Μ.Ασίας .

Τρία παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά στις ακτές του Αγαθονησίου από το πλήρωμα πλωτού σκάφους ΜΚΟ. Η βάρκα με την οποία ταξίδευαν πρόσφυγες και μετανάστες είχε αναποδογυρίσει και εν συνεχεία βυθίστηκε λίγα μέτρα πριν από την ακτή.  Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 20 άνθρωποι ενώ δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

‘Ενα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι.  Σε παραλία του νησιού είχαν αποβιβαστεί 40 πρόσφυγες και μετανάστες και ανάμεσά τους τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα νεκρό παιδάκι.

Εν τω μεταξύ, αποκολλήθηκε νωρίς το μεσημέρι από τα τουρκικά αβαθή απέναντι απ΄ το Αγαθονήσι, το σκάφος του Λιμενικού, που χθες το βράδυ προσάραξε, καταδιώκοντας ταχύπλοο που νωρίτερα είχε αποβιβάσει πρόσφυγες και μετανάστες. Το σκάφος ρυμουλκείται προς τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, όπου θα το παραλάβει πλωτό του Λιμενικού, για να το ρυμουλκήσει μέχρι τη Σάμο.