Log in
A+ A A-

Αψιμαχίες στην Ειδομένη για την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής

Κλεφτοπόλεμος μεταξύ προσφύγων και μεταναστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, στην σιδηροδρομική γραμμή που βρίσκεται κοντά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- πΓΔΜ.

Μετά την εκκένωση της γραμμής νωρίτερα το πρωί μετά από αστυνομική επιχείρηση, πρόσφυγες και μετανάστες την ανακαταλαμβάνουν ανά διαστήματα, με την αστυνομία να επιστρέφει προκειμένου να τους απομακρύνει.

Την Ειδομένη θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Περίπου 70 πρόσφυγες από τον καταυλισμό μεταφέρθηκαν στο νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου. Οι 11 αποχώρησαν γιατί θεώρησαν πως η δομή είναι απομακρυσμένη.

Εν τω μεταξύ, νέο επεισόδιο μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, με αφορμή την απώλεια ενός κινητού τηλεφώνου, προκλήθηκε τα ξημερώματα στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα, βρίσκονται 3.734 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο με τρία άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πρόσφυγας από τον Λίβανο και να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας.
Το λιμενικό σώμα δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε συλλήψεις, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 24 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη ενώ άλλα 9 άτομα από τη Λέσβο μεταφέρθηκαν χθες βράδυ με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Εν τω μεταξύ, αργότερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο για τη μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι στη Δομή Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.