Log in
A+ A A-

Βενιζέλος: Πιστεύω θα επικρατήσει η κοινή λογική, κακώς τίθεται θέμα πλειστηριασμών

Την πεποίθησή ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για του πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι [...] δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Εξερχόμενος νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διεμήνυσε πως η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για την άρση των πλειστηριασμών πριν το τέλος του έτους, ακόμα κι αν έως εκείνο το σημείο δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή με την τρόικα.

Για «συστηματική κατάχρηση» του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, έκανε πάντως λόγο ο Σάιμον Οʼ Κόνορ, εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρεν.

Παραπέμποντας δε στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτε από αυτά που είπε. Ειδικότερα, όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

»Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, που αποτελούν τα άλλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

ΣΚΑΪ