Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Η Νίκη δίνει ζωή σε συνανθρώπους της

Με πολύωρες επεμβάσεις για την αφαίρεση για την αφαίρεση των ζωτικών οργάνων της 16χρονης Νίκης Νικολοπούλου, ολοκληρώνεται ένας ζωής, με τους γονείς να έχουν πάρει τη γενναία απόφαση η απώλειά τους να μετατραπεί σε πηγή ζωής για συνανθρώπους τους.

Η κόρη του Νίκου και της Τασίας Νικολοπούλου πάλεψε για 10 περίπου ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, γεμίζοντας θλίψη την οικογένειά της αλλά και όλη την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η επέμβαση ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα, όταν ενεργοποιήθηκαν οι μεταμοσχευτικές ομάδες στο ΠΠΝΠ και ολοκληρώθηκε ύστερα από πέντε ώρες. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έφθασε ομάδα γιατρών από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη μεταμόσχευση του ήπατος, το οποίο μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα, καθώς βρέθηκε συμβατός λήπτης.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια και λουλούδια να κατατεθούν χρήματα το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Παναγία Ελεούσα, στην ΕΨΥΕΠΕΑ, στην Κιβωτό της Αγάπης και στη «Μέριμνα».

Τα θερμά συλλυπητήριά του στον Νίκο Νικολόπουλο και την οικογένεια του, για τον θάνατο της κόρης του Νίκης, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας και τους εύχεται ολόψυχα κουράγιο και καλή δύναμη.

«Ας κρατήσουμε το γεγονός ότι η βαθύτατη οδύνη τους συνοδεύτηκε από τη γενναία ανθρωπιστική πράξη της δωρεάς οργάνων» αναφέρει, επίσης, ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

thetoc.gr