Log in
A+ A A-

«Θρύψαλα» η Βουκουρεστίου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Featured «Θρύψαλα» η Βουκουρεστίου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Εικόνα χάους άφησαν πίσω τους οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση χθες το απόγευμα στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Κολωνάκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά το πέρασμά τους, οι περίπου 30 αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε 11 καταστήματα, 2 τράπεζες και σημάνσεις σε αρκετούς δρόμους -όχι μόνο στη Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να σπάνε προσόψεις από την Ακαδημίας και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την οδό Ομήρου, πετώντας ταυτόχρονα τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Αμέσως μετά έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και τραπεζών στη Βαλαωρίτου, ενώ προτού τραπούν σε φυγή προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα επί της οδού Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντιεξουσιαστές φώναζαν και συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη -για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη»- Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μια ακόμη ραγισμένη τζαμαρία / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Προσήγαγαν 15 άτομα, αλλά τα άφησαν ελεύθερα
Η καταδρομική επίθεση ξεκίνησε κατά τις 20:30 και διήρκεσε πολύ λίγα λεπτά. Μέσα σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο, ωστόσο, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να προξενήσουν καταστροφές.

Δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποίησαν 15 προσαγωγές. Οι 12 εκ των 15 προσαχθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για τη χθεσινή επίθεση με τους κουκουλοφόρους, αλλά κρατούνται επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Το σκηνικό χάους που άφησαν οι κουκουλοφόροι
Οι κουκουλοφόροι στο πέρασμά τους από τη Βουκουρεστίου, όπως προαναφέρθηκε, άφησαν πίσω τους χάους. Εσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών, την ώρα μάλιστα που τα μαγαζιά ήταν ακόμη ανοιχτά και στο κέντρο υπήρχε κίνηση, με κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους ή να πίνει τον καφέ του στους γύρω δρόμους.
Πηγή: iefimerida.gr