Log in
A+ A A-

Δεν υπογράφει ο ΠτΔ το διάταγμα για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης;

Featured Δεν υπογράφει ο ΠτΔ το διάταγμα για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης;

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η θητεία του προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Στο συρτάρι παραμένει η απόφαση της κυβέρνησης για τη νέα δικαστική ηγεσία. «Ακέφαλη» φαίνεται πως θα μείνει για λίγες ημέρες η ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, φέρεται να αρνείται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης για τον διορισμό των νέων επικεφαλής του Αρείου Πάγου.

Η κυβέρνηση έχει παραδώσει – εδώ και μέρες – στον κ. Παυλόπουλο την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», έχει επιλέξει να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο παραμένει ανενεργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει επικαλεστεί ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς η επιλογή της νέας δικαστικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας από μία «υπηρεσιακή κυβέρνηση», δεδομένης της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.

Ως εκ τούτου, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει ταχθεί υπέρ του διορισμού της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου, έληξε η θητεία τόσο του προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, όσο και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Μάλιστα, η τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλε δημοσιογραφικά έντυπα, τα οποία «προσπάθησαν να σπιλώσουν την ανεπίληπτη πορεία» της στο δικαστικό σώμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απερχόμενη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ασκήσει – πριν από λίγο καιρό -αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Επιπλέον, είχε χειριστεί υποθέσεις γύρω από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Νοvartis.