Log in
A+ A A-

Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στον βιαστή της Μυρτώς

Σε ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 23χρονος Αχμέτ Βακάς, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 στην Πάρο κακοποίησε βάναυσα την 17χρομη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη.

 

Κατά την διάρκεια της ακροματικής διαδικασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σύρο, επικράτησε ένταση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει από τον έλεγχο.  Ο δράστης ζήτησε συγγνώμη, αλλά η σημερινή κατάσταση της άτυχης μαθήτριας και η μανία με την οποία της επιτέθηκε, αναμφίβολα, δεν έπεισαν κανέναν.  Στην αντίπερα όχθη, η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, εξέφρασε την σιγουριά ότι ο 23χρονος δεν ήθελε απλώς να βιάσει, αλλά και να σκοτώσει την κόρη της, ενώ, κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιχείρησε να κινηθεί προς το μέρος του.

Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν κόλαφος για τον δράστη, ο οποίος, ασφαλώς, δεν είχε περιθώρια για να κερδίσει κανένα ελαφρυντικό.

Με την σχετική απόφαση μπήκε επίλογος, σε ό,τι αφορά στο δικαστικό κομμάτι, σε μια υπόθεση η οποία συγκλόνισε την Ελλάδα.  Πλέον, το μεγάλο ερώτημα παραμένει το περιθώριο βελτίωσης της υγείας της 17χρονης, η οποία υποβάλεται σε επεμβάσεις και θεραπείες για να ανακτήσει τις βασικές εγκεφαλικές και σωματικές της λειτουργίες.