Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Ολοκληρωτική καταστροφή στην Κεφαλονιά

Κατολισθήσεις, ζημιές, ρήγματα, καταρρεύσεις σπιτιών και ελαφροί τραυματισμοί είναι οι συνέπειες του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ - όπως επανυπολογίστηκε - που σημειώθηκε στις 5:09 το πρωί ώρα Ελλάδος στο Ληξούρι.  Διαβάστε αναλυτικά τι μεταδίδεται από την Κεφαλονιά και δείτε βίντεο από τις μεγαλύτερες ζημιές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή, οι μεγαλύτερες ζημιές αφορούν και πάλι την περιοχή του Ληξουρίου.  Εκεί σημειώθηκαν και εννέα μικροτραυματισμοί από πτώσεις αντικειμένων, τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί του νοσοκομείο.  Στο δε κεντρικό κτίριο του νοσηλευτικού ιδρύματος, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, αφού ένας τοίχος κατέρρευσε.

Σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί και στο λιμάνι του Ληξουρίου, το οποίο έχει, ουσιαστικά, καταστραφεί, καθώς η προβλήτα αποκολλήθηκε και έχει σχηματιστεί μία τάφρος βάθους ενάμιση μέτρο, ενώ ιστιοφόρα έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο.  Παράλληλα, στην παραλιακή οδό, υπάρχουν πεζοδρόμια που έχουν αποκολληθεί και δρόμοι που έχουν καταρρεύσει.

"Στο Λιβάδι τα περισσότερα από τα ήδη καταπονημένα σπίτια έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.  Ανθρωποι έκλαιγαν και φοβόντουσαν μετά τη δήλωση Παπαζάχου για 7 Ρίχτερ", αναφέρεται ακόμη στο ρεπορτάζ.

Επίσης, σε ένα άλλο χωριό (Κουβαλάτα) καταγράφηκαν τουλάχιστον τρεις ολικές καταρρεύσεις σπιτιών, με οικογένειες να ζουν σε αυτοσχέδιες καλύβες, θυμίζοντας άλλες δεκαετίες, ενώ στον Άγιο Δημήτριο ένας ηλικιωμένος μένει σε τρίκυκλο, μην έχοντας άλλον τρόπο να προστατευτεί από το κρύο.

Με αφορμή την κατάσταση που έχει προκληθεί, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε εντολή προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σχέδιο "Δευκαλίων" για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα dete.gr και τον Κωνσταντίνο Φλαμή.

Media