Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Αγγελος Φιλιππίδης: Είμαι φίλος του Καραμανλή και πολιτικός κρατούμενος

Τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, επικαλέστηκε ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ., Άγγελος Φιλιππίδης, κατά την διάρκεια της απολογίας του στα Τουρκικά Δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι, μέσα από την ποινική δίωξη εναντίον του, υπάρχει σκοπιμότητα να πληγεί το κύρος του κ. Καραμανλή.
"Είμαι πολιτικά διωκόμενος", συμπλήρωσε ο Αγγελος Φιλιππίδης, που υπενθύμισε την στενή συνεργασία και την προσωπική φιλία του με τον Κώστα Καραμανλή, συσχετίζοντάς την άμεσα με την υπόθεσή του.
 
Στην αντίπερα όχθη, το περιβάλλον του κ. Καραμανλή κράτησε αποστάσεις από όσα υποστήριξε ο Άγγελος Φιλιππίδης, τονίζοντας ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
 
Το σκεπτικό της απόφασης των τουρκικών δικαστηρίων για την αποφυλάκιση Φιλιππίδη προκάλεσε έκπληξη στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, αφού υποστηρίζεται πως το βασικό επιχείρημα των Τουρκικών Αρχών (σ.σ. δεν υπήρχε ποινική δίωξη και συνεπώς το ένταλμα σύλληψης ήταν παράνομο) δεν έχει βάση, καθώς είχαν αποσταλεί τα απαραίτητα έγγραφα από την Αθήνα.
 
Στο μεταξύ, ο κ. Φιλιππίδης, αν και έχει βγει από τις φυλακές του Μαλτεπέ, δεν κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, καθώς εστάλη σήμα από την Αθήνα, μέσω του οποίου ζητείται από την Τουρκική Δικαιοσύνη να μην τον αφήσει ελεύθερο πριν ληφθεί απόφαση για το δεύτερο ένταλμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.