Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Συνέντευξη με την Μάρθα Τομπουλίδου για τη νέα της παράσταση "Μεγάλα λόγια μη μου λες"...

  • Written by 

Η Μάρθα Τομπουλίδου εδώ και αρκετά χρόνια έχει βάλει την σφραγίδα της σε εξαιρετικές δουλειές στον χώρο της τέχνης. Αυτήν την φορά, με το έργο "Μεγάλα λόγια μη μου λες" φιλοδοξεί να κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις.  Εξάλλου όπως λέει: είναι καιρός να πούμε πια «τα σύκα σύκα και τη σκάφη»(Ρίτσος) «γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά» (Σεφέρης)

 

συνέντευξη στον Δημήτρη Φιλιππίδη

- Γιατί διάλεξες αυτόν τον τίτλο στο έργο;

Γιατί στην εποχή μας, ή που έχουμε χορτάσει λόγια, μικρά και μεγάλα, χωρίς να κάνουμε τίποτε, ή που κλείνουμε το στόμα μας και δε λέμε τίποτε μπροστά στα προβλήματα «γιατί δεν είναι δική μας δουλειά», ή που δεν βρίσκουμε τα σωστά λόγια να επικοινωνήσουμε με τον άνθρωπό μας, το γείτονά μας και γίνονται συνεχώς παρανοήσεις και παρεξηγήσεις! Κι είναι καιρός να πούμε πια «τα σύκα σύκα και τη σκάφη»(Ρίτσος) «γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά» (Σεφέρης)

- Πώς θα χαρακτήριζες την παράσταση «Μεγάλα Λόγια μη μου Λες»;

Είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, μια επιθεώρηση θα έλεγα, στα βήματα της κλασσικής επιθεώρησης αλλά λίγο πιο ανεπτυγμένη στο περιεχόμενο για να χωράει και θέατρο και μουσική και μικρές προβολές και θεατροποιημένη ποίηση. Είναι σαν να παίρνεις πρωϊνό σε μπουφέ κι όχι στο πιάτο! Τα «Μεγάλα Λόγια μη μου Λες» έχουνε κωμικά θεατρικά νούμερα από επιθεωρήσεις του Λάκη Λαζόπουλου («Ελλάς Κατόπιν Αορτής», «Ο Βιοπαλαιστής στη Στέγη» κ.α ) ή από παλιές ελληνικές ταινίες («Η Θεία απ' το Σικάγο»), μια εικοσάδα ζωντανά τραγούδια («Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» -Στ. Ξαρχάκος, «Αγάπης λόγια» οπερέτα -Χατζηαποστόλου, «Δε λες κουβέντα» -Σαββόπουλος κ.α). Για τις ανάγκες της παράστασης θα υπάρχει πιάνο και μπουζούκι που θα συνοδεύουν τα τραγούδια μας.

- Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης;

Έχουμε μια ιδιαιτερότητα σ' αυτό το cast που είναι εναλλασόμενο. Για το διάστημα 3/7- 3/ 18 οι τραγουδιστές μας είναι ο Τάσος Παπαϊωάννου και η Κατερίνα Visnjic, και οι ηθοποιοί ο Διόδωρος Παγούδης κι εγώ. Για το διάστημα 3/21 – 3/ 30 τραγουδούν ο Άλκης Σαραντινός και η Ελένη Ανδρέου και τη θέση του Διόδωρου Παγούδη παίρνει ο ηθοποιός Δημήτρης Μπονάρος. Οι μουσικοί παραμένουν οι ίδιοι. Στο πιάνο ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης και στο μπουζούκι ο Κώστας Ψαρρός.

- Πού παίζετε, ποιες μέρες και για πόσο διάστημα;

 Παίζουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής , 27-09 Crescent street, Astoria, 11102 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8μμ, Κυριακή στις 4μμ από 7 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου. Τα τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων είναι: 718.626.5111 και 347.525.0911