Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής με MERS - Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που τον πήρε στο αεροδρόμιο

  • Written by 

Κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση του ασθενούς που πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό MERS. Την ίδια στιγμή οι αρχές ενημέρωσαν ότι βρέθηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον ασθενούντα από το αεροδρόμιο.

Εντοπίστηκε τελικά ο οδηγός ταξί που είχε μεταφέρει τον 69χρονο ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε σημάνει συναγερμό για τον εντοπισμό του τα τελευταία 24ωρα, αναζητώντας όλους εκείνους που είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.

Ο ταξιτζής βρισκόταν εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» και είχε κλείσει το κινητό του. Πλέον αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί και εκείνος από το θανατηφόρο ιό.

Στο μεταξύ, ο 69χρονος Ελληνας, κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS. Η σύζυγός του, που προέκυψε αρνητική στο σχετικό έλεγχο, παραμένει σε καραντίνα, όπως και οι επιβάτες της πτήσης με την οποία ήρθε στην Αθήνα ο 69χρονος που κάθονταν σε κοντινές θέσεις με τον ασθενή.

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα ενταντικής θεραπείας της Α' Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και μετά το πρωινό ιατρικό συμβούλιο οι ιατροί έκριναν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 13 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού MERS, αλλά τόνισαν πως η ασθένεια που έχει σκοτώσει 76 ανθρώπους δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.