Log in
A+ A A-

Άρση ασυλίας για τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Ξέσπασε σε κλάματα ο Σ. Μπούκουρας (Video)

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου, αλλά και των ανεξαρτητοποιημένων, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλη, έστω κι αν υπήρξαν απρόσμενες διαρροές τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι διαρροές αυτές αφορούσαν αποκλειστικά τους δυο πρώην Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, με τον πρώτο να αγγίζει συναισθματικά ορισμένους συναδέλφους του, διαχωριζοντας την θέση του από την Χρυσή Αυγή, αποποιούμενος τον χαρακτηρισμό του ναζιστή και δηλώνοντας ότι προέρχεται από τον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Μίχος και ο Γιώργος Γερμενής παρουσιάστηκαν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, υποστήριξαν ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και η όλη διαδικασία ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας και υποστήριξαν, για μια ακόμη φορά, τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Συνολικά, ψήφισαν 220 Βουλευτές.  Για την άρση της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα, ψήφισαν υπέρ 182, 26 ψήφισαν κατά και 12 παρών.  Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, 183 υπέρ, 25 κατά και 12 παρών, ενώ για τους Γερμενή και Μίχο, 197 υπέρ της άρσης, 16 κατά και 7 παρών.  ΤΑ «ΟΧΙ»

Στα 26 «όχι» που ψήφισαν βουλευτές για την άρση ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα και στα 25 «όχι» του κ. Αλεξόπουλου καταγράφονται 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Κώστα Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής, Γιώργος Ντόλιος και οι βουλευτές της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου και Ανδρέας Μαρίνος, τους οποίους φαίνεται να «άγγιξε» το συναισθηματικό ξέσπασμα του βουλευτή, ενώ «όχι» μόνο για την περίπτωση του κ. Μπούκουρα ψήφισε και ο Απόστολος Κακλαμάνης.


Επίσης «όχι» στις περιπτώσεις των δύο ανεξάρτητων -πλεόν- Μπούκουρα, Αλεξόπουλου εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, Κώστας Δαμαβολίτης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Μαρία Κόλλια.

ΤΑ «ΠΑΡΩΝ»
«Παρών» για την υπόθεση του κ. Μπούκουρα αλλά και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Δεικτάκης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου και οι ανεξάρτητοι Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιάννης Κουράκος και Πάρις Μουτσινάς και οι ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά, Τσαμπίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς. Ο Κώστας Κόλλιας από τη ΝΔ ψήφισε «παρών» μόνο για τον κ. Μπούκοουρα και ο Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρων» μόνο για τον κ. Αλεξόπουλο.

ΤΑ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΤΑ «ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Για τις υποθέσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών κ.κ. Γερμενή και Μίχο «όχι» ψήφισαν όλοι οι συνάδερφοί τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, Κώστας Δαμαβολίτης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ οι βουλευτές Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Μαρία Κόλλια ψήφισαν «παρών».

Τέλος «παρών» για τους κ.κ. Γερμενή και Μίχο ψήφισαν οι βουλευτές Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρα, Τσαμπίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης των δυο ανεξάρτητων Βουλευτών, οι πρώην σύντροφοί τους της Χρυσής Αυγής τους χλεύαζαν επιδεικτικά και τους αποδοκίμαζαν, κουνώντας, μάλιστα, χαρτονομίσματα στην κατάθεση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Δείτε βίντεο από την ομιλία του Στάθη Μπούκουρα που ξέσπασε σε κλάματα.

 

 

 

Media