Log in
A+ A A-

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την συνταγματική και ηθική νομιμοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Έτσι, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει επίσημα την διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών, η Κυβέρνηση απαντά ότι εξακολουθεί να έχει την δεδηλωμένη πλειοψηφία από τις προηγούμενες Βουλευτικές Εκλογές, ενώ και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, εστίασε στην πολιτική σταθερότητα.

"Σταθερότητα δε συνιστά η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στα πράγματα από τη στιγμή που στερείται πολιτικής νομιμοποίησης και έχει σαν στρατηγικό της στόχο την υπεράσπιση και την εφαρμογή των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητα", αναφέρει από την πλευρα του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση "παράγοντα οικονομικής αποδιάρθρωσης και κοινωνικής δυστυχίας".

Η τοποθέτηση αυτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση - απάντηση της Κυβέρνησης, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.

"Φοβάμαι ότι θα πάρει καιρό στον κύριο Τσίπρα για να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ σταθερότητας - που επιβάλλει το καλό του τόπου, αλλά και το Σύνταγμα της χώρας - και σκοπιμότητας - που επιβάλει η μικροκομματική λογική του ΣΥΡΙΖΑ", σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου.