Log in
A+ A A-

Προβληματισμός Κομισιόν για την παραίτηση Θεοχάρη - Δυσαρέσκεια Στουρνάρα

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, που, σε σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε την ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις.  Άμεση απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

 

Με σκεπτικισμό υποδέχθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.  Ήδη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Κομισιόν χαρακτηρίζει την παραίτηση "αιτία βαθιάς ανησυχίας" και στέλνει μήνυμα στην Κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστεί με την απαραίτητη διαφάνεια και αξιοκρατία τον ορισμό του αντικαταστάτη του.

"Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων." 

Η ανακοίνωση της Κομισιόν προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξέφρασε την διαφωνία του για τον χειρισμό του θέματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού".

Πάντως, η παραίτηση του κ. Θεοχάρη θεωρείται ο προάγγελος του επικείμενου ανασχηματισμού, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.