Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Η Ελλάδα διεκδικεί αποζημιώσεις για τα υποβρύχια

  • Written by 

Αποζημιώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση των υποβρυχίων που παραμένουν δεκαπέντε χρόνια μετά την παραγγελία τους στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η αμφιλεγόμενη συμφωνία όχι μόνο απείλησε τη θέση της Ελλάδας στο NATO, αλλά οδήγησε και στην ποινική δίωξη ενός υπουργού Άμυνας και στην παραίτηση ενός ανώτερου αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού. Με την προσφυγή της η Ελλάδα θα διεκδικήσει το ποσό των 7 δις ευρώ από την εταιρία ThyssenKrupp Marine Systems και το ναυπηγείο Abu Dhabi Mar που είχαν την ευθύνη της παραγγελίας.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως τα υποβρύχια πρέπει να ξεκινήσουν τις θαλάσσιες δοκιμές μετά από τόσα χρόνια, τονίζοντας πως ίσως η Ελλάδα να θέλει να επιρρίψει ευθύνες για τις σπατάλες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτώμενος για το θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε στην Telegraph πως αν υπάρχει μια χώρα που έχει επωφεληθεί από τα τεράστια ποσά που έχει ξοδέψει η Ελλάδα για την άμυνά της, αυτή είναι η Γερμανία.

Πάντως η ThyssenKrupp Marine αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν έχει δει ακόμη λεπτομέρειες της προσφυγής.