Log in
A+ A A-

Ψηφιακά βραβεία 2014: Τρία χρυσά για το TheTOC.gr

Οι πιο καινοτόμες και άριστες πρακτικές που έχει να επιδείξει ο κλάδος των ψηφιακών εκδόσεων και μέσων, βραβεύτηκαν χθες, στο πλαίσιο των Digital Media Awards 2014.

Το TheTOC κατέκτησε τρία χρυσά βραβεία στις εξής κατηγορίες:

  • Best Home Page
  • Best Editorial – Best Column (για την ενότητα Stop Racism)
  • Best App – Smartphone or Tablet

Τα βραβεία παρέλαβαν η Εκδότρια και Διευθύντρια του TheTOC.gr, κ. Ελλη Στάη, ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο Executive Art Director, κ. Δήμητρης Νίκας, η Marketing Director του TheTOC, κ. Μαρία Χατζησταύρουκαι ο κ. Απόστολος Βάγιας, Account Manager της Upcom.

«Αν και μόλις 5 μηνών πήραμε τα πρώτα μας βραβεία σε ιδιαίτερα σημαντικές κατηγορίες, να επενδύσουμε σε αυτά»δήλωσε η Εκδότρια και Διευθύντρια του TheTOC.gr Ελλη Στάη αμέσως μετά την τελετή βράβευσης (βίντεο).

Digital Media Awards 2014

Η απονομή των βραβείων Digital Media Awards 2014 έγινε στο Gazarte, σε μια άψογη διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από το ενθουσιώδες κλίμα των συμμετεχόντων.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Μπέττυ Τσακαρέστου - Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων - «σκοπός αυτών των βραβείων είναι να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν ότι πιο καινοτόμο μπορεί να δει κανείς στο χώρο των ψηφιακών παραγωγών και εκδόσεων και τις πιο άριστες παραγωγές και πρακτικές, τόσο στον τομέα των εκδόσεων όσο και στον διαφημιστικό τομέα».

Στη διαγωνιστική διαδικασία οι εταιρίες κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων, και αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Η αξιολόγηση των συμμετοχής έγινε με online ψηφοφορία όπου διαμορφώθηκαν ομάδες κριτών, με αποτέλεσμα κάθε κριτής ανάλογα με την εμπειρία του να βαθμολογήσει συγκεκριμένες υποψηφιότητες μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας.

Βάσει των αποτελεσμάτων διαμορφώθηκε ένας μέσος όρος βαθμολογίας για κάθε υποψηφιότητα.

Τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ήταν:

  • Η αρχική ιδέα και η υλοποίηση
  • Η βέλτιστη χρήση
  • Η αποτελεσματικότητα και η χρήση της πλατφόρμας
  • Η αισθητική και η εμπειρία του χρήστη
  • Η λειτουργικότητα και η συμβατότητα

Ανάλογα με την βαθμολογία που συγκέντρωσε κάθε υποψηφιότητα της απονεμήθηκε ένα αντίστοιχο βραβείο: Χρυσό, ασημένιο και χάλκινο. Η αξιολόγηση έγινε σε απόλυτη κλίμακα και όχι συγκριτικά, κάτι που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια του διαγωνισμού.

thetoc.gr