Log in
A+ A A-

Ε. Βενιζέλος: Λάθος οι εκλογές το 2009

Στην παραδοχή ότι η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές το 2009 αποδείχθηκε λάθος και γύρισε μπούμερανγκ για το Κίνημα προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Πολιτικό Συμβούλιο.

 

Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες στον τότε πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον εαυτό του, επισημαίνοντας ότι εκείνη η πολιτική επιλογή έφερε το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με το βάρος της ευθύνης για τις αποφάσεις που ακολούθησαν.

"Πρέπει να έχουμε το θάρρος και την ειλικρίνεια να αξιολογήσουμε και τις δικές μας συμπεριφορές στο ζήτημα αυτό.  Οι πρόωρες εθνικές εκλογές του 2009 στάθηκαν η αιτία να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ το δυσανάλογο βάρος της κρίσης", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική για τα στελέχη του κόμματος που άσκησαν εσωκομματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για "ανήθικες συμπεριφορές στελεχών της παράταξης που υπονόμευσαν την προσπάθειά μας".

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για "παλαιοσυνδικαλιστές που καθοδηγούν την αξιωματική αντιπολίτευση".