Log in
A+ A A-

Στον Κορυδαλλό Μιχαλολιάκος - Λαγός

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν, εν μέσω δρακοντείων μέτρων ασφαλείας, οι προφυλακισθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός.

Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο, που ελήφθη απόφαση να προφυλακιστεί στις 4:30 το πρωί ώρα Ελλάδος, τον δρόμο για τον Κορυδαλλό παίρνουν ο Βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο τομεάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης και η επίορκη ανθυπαστυνόμος, που εξυπηρετούσε σκοτεινές σκοπιμότητες του κόμματος στην Αστυνομία.

Αυτό που προβλημάτιζε τις Αρχές είναι η πτέρυγα στην οποία θα βρίσκονταν οι Μιχαλολιάκος - Λαγός, καθώς η παρουσία τους επρόκειτο να πυροδοτήσει θερμά επεισόδια στην φυλακή.  Από την μια πλευρά, υπάρχει η πτέρυγα των VIP, όπου βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, που εγκυμονούσε κίνδυνος ακόμη και να δεχθεί επιθέσεις από τους προφυλακισμένους της Χρυσής Αυγής.  Στην άλλη πτέρυγα, υπάρχουν οι κρατούμενοι της 17 Νοέμβρη, κάτι που σημαίνει ότι ίσως πυροδοτούνταν ανεξέλεγκτες εντάσεις.  Για αυτόν τον λόγο, Μιχαλολιάκος και Λαγός οδηγήθηκαν σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στον αντίποδα, ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, θα κρατηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου βρίσκεται ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Ρουπακιάς.

Τέλος, η ανθυπαστυνόμος Πειραιά οδηγείται στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θήβας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο πρώτος, εν ενεργεία, αρχηγός κόμματος που περνά το κατώφλι της φυλακής.  Για την περίπτωσή του, αλλά και την εν γένει άσκησης της όποιας κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, δεν έχει προβλεφθεί από το νομοθέτη τι μέλλει γενέσθαι.