Log in
A+ A A-

Το άδοξο τέλος των κοριτσιών - συμβόλων του ISIS

Η 17χρονη Samra Kesinovic και η φίλη της Sabina Selimovic έγιναν τα «κορίτσια σύμβολα» του ISIS, μετά την οικειοθελή άφιξή τους στη Συρία, τον Απρίλιο του 2014.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένα χρόνο αργότερα η Sabina σκοτώθηκε σε μάχη ενώ η Samra ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή θέλησε να αποδράσει.

Εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους

Τον Απρίλιο του 2014, η Samra και η Sabina, ερωτεύτηκαν τζιχαντιστές, οι οποίοι τις έπεισαν να μετακομίσουν μαζί τους στη Συρία και να πάρουν μέρος στον ιερό πόλεμο.

Τα κορίτσια εξαφανίστηκαν από τα σπίτια τους, αφήνοντας πίσω τους σημείωμα στους γονείς τους όπου έγραφαν: «Μην μας ψάξετε. Εμείς θα υπηρετήσουμε τον Αλλάχ και θα πεθάνουμε γι 'αυτόν».

Τότε οι δύο έφηβες, ανέβαζαν στο Facebook φωτογραφίες τους με μπούργκα και κρατώντας καλάζνικοφ γράφοντας μηνύματα «Δεν θα μας βρείτε ποτέ» και «Ο θάνατος είναι ο στόχος μας».

Σύντομα, τα δύο αυτά κορίτσια έγιναν τα σύμβολα σε αφίσες της ISIS για τη στρατολόγηση νέων κοριτσιών.

«Κάναμε μεγάλο λάθος»

Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014 τα δύο κορίτσια είχαν καταλάβει ότι είχαν εμπλακεί σε μια επικίνδυνη κατάσταση χωρίς επιστροφή.

«Κάναμε μεγάλο λάθος» έλεγαν και ζητούσαν απεγνωσμένα να γυρίσουν σπίτι. Ωστόσο αυτό ήταν αδύνατον. Μάλιστα, οι τότε πληροφορίες έλεγαν ότι τα κορίτσια ήταν έγκυες, απογοητευμένες και ζητούσαν απεγνωσμένα να γυρίσουν στο σπίτι.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι δεν υπήρχε σχεδόν καμία περίπτωση να καταφέρουν να επιστρέψουν, καθώς είχαν γίνει διεθνώς γνωστές και οι φωτογραφίες τους είχαν μοιραστεί σε όλο τον κόσμο.

Το άδοξο τέλος

Σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ η Samra Kesinovic, βρήκε τραγικό θάνατο αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, στην προσπάθειά της να διαφύγει από το προπύργιο του ISIS, τη Ράκκα, ενώ η Sabina λέγεται ότι έχει σκοτωθεί κατά τη διάρκεια μάχης.

thetoc.gr