Log in
A+ A A-

Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος - Στους 22 οι νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε πριν από λίγη ώρα την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά.

Την ανάληψη της ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq.

Το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Η σύλληψη του 23χρονου και η σχέση του με το μακελειό

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23 χρόνος ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του νότιου Μάντσεστερ και οι πρώτες πληροφορίες να τον εμφανίζουν να συνδέεται με το χτεσινό μακελειό στο κλαμπ όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 22 νεαρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλες πληροφορίες.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι που απηύθυνε διάγγελμα στον βρετανικό λαό ανέφερε ότι η αστυνομία πιστεύει ότι η επίθεση έγινε από έναν δράστη, αλλά γίνονται έρευνες να εξακριβωθεί εάν είχε και συνεργούς.

Οι αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του καμικάζι, αλλά για την ώρα δεν θα αποκαλύψουν το όνομά του.

Το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

«Όλο το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο και τους τραυματισμούς στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ τόσων ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, που απλά απολάμβαναν μια συναυλία.

Γνωρίζω ότι μιλώ εκ μέρους όλων όταν εκφράζω την βαθύτερη συμπόνοια μου σε όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτό το απαίσιο γεγονός και ειδικά στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που πέθαναν ή τραυματίστηκαν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των σωστικών συνεργείων που ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό και φροντίδα.

Θα ήθελαν επίσης να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι του Μάντσεστερ ανταποκρίθηκαν με ανθρωπισμό και συμπόνοια γι αυτή την πράξη βαρβαρότητας».

Βόμβα θανάτου με καρφιά και βίδες

Ανάμεσα στους 22 νεκρούς περιλαμβάνονται και μικρά παιδιά ενώ 59 ακόμη τραυματίστηκαν όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά ενώ αποχωρούσαν οι θεατές από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε λίγο μετά τις 22:33 τοπική ώρα (00:33 ώρα Ελλάδας) στο Manchester Arena, που έχει χωρητικότητα 21.000 ανθρώπων. Μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, τόνισε η αστυνομία.

thetoc.gr