Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Νότιος Αφρική: Τι απαντούν για τον διερμηνέα της νοηματικής

Άφαντοι είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας από όπου προήλθε ο διερμηνέας νοηματικής γλώσσας που «κάλυψε» την επιμνημόσυνη δέηση για τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος είναι πλέον διάσημος, διότι κανένα από τα εκατομμύρια κωφάλαλων που τον παρακολούθησαν ανά τον κόσμο δεν κατάλαβε τίποτε!

Αυτό παραδέχτηκε η υφυπουργός της νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης για Γυναίκες, Παιδιά και ΑΜΕΑ, Χενριέρα Μπογκοπάνε-Ζούλου εξηγώντας πως ο διερμηνέας «μιλά τη [διάλεκτο] Ξόσα» και τα αγγλικά που μιλούσαν οι καλεσμένοι, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ήταν «λίγο πολύ για αυτόν». Απλά να πούμε, ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε σε απόσταση δύο μέτρων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και όλους τους άλλους ηγέτες που μίλησαν κατά τη δέηση για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής.

Παραδέχτηκε επιπλέον πως «έγινε ένα λάθος» στην πρόσληψη του διερμηνέα, αρνούμενη όμως πως υπήρξε κάποιο κενό ασφαλείας, καθώς ο διερμηνέας ήταν κατάλληλα διαπιστευμένος. Ο ίδιος ο διερμηνέας έχει αποδώσει την ακατανόητη επίδοσή του σε σχιζοφρενικό επεισόδιο, ισχυριζόμενος πως άκουγε φωνές στο κεφάλι του. Υπεραμύνθηκε ωστόσο της επίδοσής του, λέγοντας πως είναι «πρωταθλητής» στη νοηματική γλώσσα.

ΣΚΑΪ