Log in
A+ A A-

Οι σαπουνόπερες στο στόχαστρο του Νίκολας Μαδούρο

Τις τηλεοπτικές σαπουνόπερες φαίνεται πως βάζει στο «στόχαστρο» πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, στην προσπάθειά του να περιορίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα που ταλανίζει τη λατινοαμερικανική χώρα.

Ο κ. Μαδούρο συναντάται σήμερα Δευτέρα με εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν στη Βενεζουέλα, και αναμένεται να τους ζητήσει να αλλάξουν την «κουλτούρα» της βίας, που ο ίδιος θεωρεί πως δοξάζεται στις τηλεοπτικές εκπομπές.

«Μεταφέρουν αρνητικές αξίες για το θάνατο, τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη βία, την προδοσία και όλα τα κακά που μπορεί να είναι ένας άνθρωπος», σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μαδούρο, όταν κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες. «Θα φτιάξουμε μία κουλτούρα ειρήνης», συμπλήρωσε.

Κατά τα τελευταία χρόνια, το Καράκας έχει πραγματοποιήσει περίπου 20 εκστρατείες προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλείας στη χώρα, δεδομένων και των ανησυχιών των πολιτών που εκφράζονται σε πολλές δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, από τότε που ο προκάτοχος του Μαδούρο Ούγκο Τσάβες ανέλαβε την προεδρία της Βενεζουέλας πριν από 15 χρόνια ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει αυξηθεί κατά 105%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Επισήμως, στη Βενεζουέλα σημειώνεται ετησίως 39 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. Παρά ταύτα, τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός είναι διπλάσιος από αυτόν.

ΣΚΑΪ