Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Χονγκ Κονγκ: Έκτακτα μέτρα για την γρίπη των πουλερικών

Έκτακτα προληπτικά μέτρα λαμβάνουν οι Αρχές στο Χονγκ Κονγκ, ενόψει της έξαρσης της φονικής γρίπης των πουλερικών στην Κίνα, η οποία έχει προσβάλει συνολικά 96 ανθρώπους, με 20 από τα κρούσματα να είναι θανατηφόρα.

 

Ήδη, οι Αρχές της χώρας έδωσαν εντολή για να θανατωθούν τουλάχιστον 20.000 "ύποπτα" πουλερικά, ενώ σταμάτησε αιφνιδιαστικά η εισαγωγή πτηνών από την ηπειρωτική Κίνα.

Τόσο στην Κίνα, όσο και στο Χονγκ Κονγκ, επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς ξεκινάει η εορταστική περίοδος της κινεζικής πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να αναμένεται η μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων, που θα ταξιδέψουν για τις γιορτινές ημέρες.  Σε αυτήν την περίπτωση, οι υπηρεσίες Υγείας των δυο χωρών θέλουν να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, προκειμένου να μην υπάρξει επιδημία που θα λάβει της διαστάσεις της Γρίπης Α το 2009.

Παράλληλα, η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νέα έξαρση του ιού, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι πιθανή μετάλλαξή του ενδέχεται να θέσει την κατάσταση εκτός ελέγχου.