Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Προς αλλαγή ονομασίας το Καζακστάν

  • Written by 

Σε μία κίνηση ώστε να αναβαθμίσει το κύρος του Καζακστάν, προβαίνει ο Προεδρος Ναζμπαράγεφ, αλλάζοντας την ονομασία της χώρας του ώστε να ξεχωρίζει από τα όμορα κράτη της περιοχής. Ο καζάκος Πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ ανακοίνωσε σε συνεντευξη τύπου ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει

την ονομασία κόβωντας το ΣΤΑΝ ως κατάληξη, καθώς όπως είπε όλες οι χώρες της περιοχής έχουν την ίδια κατάληξη στην ονομασία τους. Μάλιστα όπως είπε οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής με την ίδια κατάληξη δεν έχουν το κύρος και την ανερχόμενη δύναμη που έχει το Καζακστάν.
Ο Ναζμπαράγεφ, τόνιζε πως ένα νέο όνομα όπως "Καζάκ Ελί", δηλαδή "η Γη των Καζάκων", δώσει περισσότερο κύρος και θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή όσων μελετούν έναν χάρτη. Ο 73χρονος πρόεδρος που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, δήλωσε ότι πιθανή αλλαγή θα περάσει από δημοψήφισμα. Ο Ναζαρμπάγεφ είναι ένας πολιτικός με τεράστια δημοφιλία στη χώρα του. Το Καζακστάν είναι η 9η σε έκταση μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, αλλά με πληθυσμό μόλις 17 εκατομμύρια κατοίκους, και αποτελεί ουσιαστικά την ισχυρότερη οικονομία στην περιοχή μετά την πτωση της ΕΣΣΔ. Ξένες εταιρείες έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στον ορυκτό πλούτο της χώρας μετά την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991.