Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Παραίτηση Λέτα, αναλαμβάνει ο Ρέντσι στην Ιταλία

  • Written by 

Την παραίτηση του είναι έτοιμος να υποβάλει ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκε Λέτα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο ίδιος, καθώς έπειτα από τις διεργασίες στο Δημοκρατικό Κόμμα, πέρασε η έγκριση της πρότασης του Ρέντσι για τον σχηματισμό νέας Κυβέρνησης, με τετραετή θητεία, με 136 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Λέτα θα μεταβεί αύριο το πρωί εκεί ώστε να υποβάλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο Ναπολιτάνο.

Ο Ναπολιτάνο στην συνέχεια ανμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ματέο Ρεντσι, μέχρι πρότινος Δημαρχο Φλωρεντίας. Ο Ρέντσι θα γίνει έτσι ο τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος από τον λαό Πρωθυπουργός τον τελευταίο χρόνο στην Ιταλία, ενδεικτικό της ευρύτερης κατάστασης στην γειτονική χώρα. Ο Ματέο Ρέντσι αποδέχθηκε την πρόταση, παρότι μέχρι σήμερα δήλωνε ότι θα αναλαμβανε τον θώκο, μόνο στην περίπτωση απευθείας εκλογής του από τον λαό.«Η Ιταλία δεν μπορεί να ζει σε κατάσταση αβεβαιότητας και αστάθειας. Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι....Έχουν κατηγορήσει εμένα και το Δημοκρατικό Κόμμα για υπέρμετρη φιλοδοξία. Δεν το αρνούμαι. Πρέπει να το έχουμε αυτό, από εμένα έως το τελευταίο μέλος του κόμματος. Σας ζητώ να με βοηθήσετε να βγάλουμε την Ιταλία από το βάλτο» δήλωσε ο επερχόμενος Πρωθυπουργός στο Συμβούλιο του Κόμματος.
Στην ομιλία του ο Ρέντσι, παραδέχτηκε πως ο εξαναγκασμός Λέτα να αποχωρήσει και η συγκρότηση νέας κυβέρνησης με τους υπάρχοντες εταίρους ενέχει κινδύνους τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τον ίδιο προσωπικό, όμως επέμεινε πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.