Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Tα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν σε Έκθεση τον Κιμ Γιονγκ Ουν

  • Written by 

Έκθεση κόλαφος για την Βόρεια Κορέα και τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς σύμφωνα με τους Ειδικούς Επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών, το σύνολο της ηγεσίας της χώρας θα πρέπει να βρεθεί με βαρύ κατηγορητήριο , στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

'Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Έκθεση ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρέπει να απολογηθούν κατηγορούμενοι για "φρικαλεότητες", όπως δημοσίευσε το Reuters.
Σϋμφωνα με τους Επιθεωρητές, η Πιονγιάνγκ είναι ύποπτη για συστηματικά βασανιστήρια,μαζικές δολοφονίες στα όρια της γενοκτονίας και την επιβολή λιμοκτονίας στον λαό. Η Εκθεση αυτή δόθηκε και στον Κιμ Γιονγκ Ουν, με την σημείωση ότι προτείνεται η παραπομπή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), για να διασφαλισθεί ότι τυχόν ένοχοι ", συμπεριλαμβανομένου, ενδεχομένως, και τον ίδιο" θα βρεθούν υπόλογοι.
Ο πρόεδρος της ομάδας των Επιθεωρητών, Michael Kirby, κατέγραψε σε μια έκθεση 372 σελίδων, πρακτικές βασανιστηρίων και εγκλήματα που θύμιζαν εκείνα που διαπράχθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η συλλογή πληροφορίων για την δημιουργία της Εκθεσης, έγινε με αεροφωτογραφίες που δείχνουν διάσπαρτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Βόρεια Κορέα αλλά και πλήθος μαρτυριών πρώην κρατουμένων που κατάφεραν να ξεφύγουν στο εξωτερικό.
Πάντως ως αναμενόταν, το Καθεστώς της Βορείου Κορέας χαρακτηρισε την Έκθεση προϊόν της πολιτικοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την εχθρική πολιτική της ΕΕ και της Ιαπωνίας σε συμμαχία με τις ΗΠΑ" και την απέρριψε μετα βγδελυμίας.