Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Προτεραιότητα για τα Ηνωμένα Έθνη η κλιματική αλλαγή- Δηλώσεις Μπαν Κι Μουν

  • Written by 

Θέμα υψηλής προτεραιότητας θα αποτελεί πλέον η κλιματική αλλαγή στην ατζέντα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν. Στις 23 Σεπτεμβρίου στην έδρα του Οργανισμού θα διεξαχθεί Διάσκεψη για το καυτό αυτό θέμα. Ο Μπαν Κι Μουν, ανακοινώνοντας χθες την πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ότι «το 2014 πρέπει να μετατρέψουμε τη μεγαλύτερη συλλογική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, την κλιματική αλλαγή, στη μεγαλύτερη ευκαιρία για κοινή πρόοδο προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε περισσότερο. Οι ελπίδες μας για εξάλειψη της φτώχειας, την επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας μέχρι το 2015 και η εφαρμογή της φιλόδοξης ατζέντας ανάπτυξης πέρα από το 2015, στηρίζεται στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης τώρα. Το κόστος της αδράνειας θα αυξηθεί».

Ο Μπαν Κι Μουν επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι η απόφασή του να διορίσει τον κ. Μπλούμπεργκ στη θέση του ειδικού απεσταλμένου για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή, έγινε διότι οι μεγάλες πόλεις  όπως η Νέα Υόρκη είναι «πολύ ευάλωτες» στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και έφερε ως παράδειγμα την καταιγίδα Σάντι. Ο πρώην Δήμαρχος της ΝΥ, είναι πρόεδρος του «C40 Cities Climate Leadership GROUP», ενός ομίλου στο οποίο συμμετέχουν οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όλου του κόσμου και έχει ως στόχο να προωθήσει την οικολογική συνείδηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.