Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Ερντογάν μετά τις νέες αποκαλύψεις

  • Written by 

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται εκ νέου ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την δημοσίευση στο youtube, ενός βίντεο στο οποίο φέρεται ο ίδιος να προτρέπει και να συμβουλεύει τον γιο του Μπιλάλ, να εξαφανίσει «ακόμα 30 εκατομμύρια δολάρια»,

λέγοντας ότι και η αδελφή του θα τον βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια να τα μεταφέρει εκτός σπιτιού ώστε να τα διοχετεύσει σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Η ημερομηνία της τηλεφωνικής συνδιάλεξης είναι η 17η Δεκεμβρίου 2013, η ημέρα που έγινε ο σεισμός με τις αποκαλύψεις του σκανδάλου διαφθοράς στην κυβέρνηση, ύστερα από μυστική δικαστική και αστυνομική έρευνα.
Η αντιπολίτευση αντέδρασε άμεσα, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έλαβε χώρα σύσκεψη και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα επισήμως κάλεσε τον Ερντογάν να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κάλεσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό "Να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού, γιατί τις επόμενες ώρες θα γίνουν κι άλλες αποκαλύψεις" κάνοντας παραληλλισμό στον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκε ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς της Ουκρανίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλός αριθμός φοιτητών διαδήλωσε στην Άγκυρα, με συνθήματα όπως "Κυβέρνηση παραιτήσου" και "Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!" την ώρα που χρησιμοποιήθηκαν αντλίες νερού, χημικά και βία από τους ένστολους αστυνομικούς. Ο Ερντογάν στην πρώτη του τοποθέτηση για το σκάνδαλο, κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι "κατασκεύασαν" τη τηλεφωνική συνομιλία του , λέγοντας ότι αποτελεί προϊόν μοντάζ και βρώμικο πόλεμο εναντίον του. Ο Κιλιντσάρογλου απάντησε χαρακτηριστικά ότι η συνομιλία «είναι τόσο αληθινή όσο και το όρος Αραράτ». Με τις νέες αποκαλύψεις ανοίγει ο δρόμος για νέα σειρά αντιπαραθέσεων την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο στην Τουρκία έχει χτυπήσει κόκκινο.