Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

O Toυρτσίνοφ κατηγορεί ευθέως την Ρωσία για ένοπλη εισβολή στην Κριμαία

  • Written by 

Ο εκτελών χρέη προέδρου στην Ουκρανία, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό διάγγελμα κατηγόρησε ευθέως την Ρωσία για ένοπλη εισβολή στην Κριμαία και την ίδια στιγμή απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο Πούτιν να σταματήσει τις προκλήσεις.

Ουσιαστικά, ο Τουρτσίνοφ τόνισε ότι οι Ρώσοι σχεδιάζουν για την Ουκρανία ένα σχέδιο παρόμοιο με την εισβολή στη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008. Οι Ουκρανοί καταγγέλουν την Ρωσία ότι έστειλε 2000 στρατιώτες, με μεταγωγικά αεροσκάφη στην Συμφερόπολη.
Ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Απευθύνομαι προσωπικά στον πρόεδρο Πούτιν για να του ζητήσω να σταματήσει αμέσως την απροκάλυπτη επίθεση και να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Κριμαία»,
«Η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Κριμαία και όχι μόνο κατέλαβε το κοινοβούλιο και την έδρα της κυβέρνησης, αλλά επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της τα μέσα επικοινωνίας (. . .). Πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτήν την πρόκληση και να ανακαλέσει τους στρατιώτες στην Κριμαία και να εργαστεί αποκλειστικά εντός του πλαισίου των συμφωνιών (του 1997) που έχει υπογράψει με την Ουκρανία»
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Σεργκέι Κουνίτσιν, εκπρόσωπος της Ουκρανικής Κυβέρνησης, δήλωσε ότι «Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού. Ο εναέριος χώρος της Κριμαίας έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων»