Log in
A+ A A-

"Πριν τυφλωθώ, θέλω να δω τους Celtics"

Συγκινεί η Ιστορία ενός 12χρονου παιδιού από τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο πάσχει από μια σπάνια οφθαλμολογική ασθένεια η οποία θα το τυφλώσει, και ζήτησε να πραγματοποιήσει τα ταξίδια των ονείρων του προκειμένου να έχει κάτι να θυμάται όταν χάσει την όρασή του.

Συγκεκριμένα, ο 12χρονος Louis Corbett, όπως και τα άλλα δυο αδέρφια του, πάσχουν από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια ασθένεια η οποία οδηγεί τον ασθενή σταδιακά στην τύφλωση.  Παρόλα αυτά όμως, ο Louis βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από τα αδέρφια του, καθώς πληροφορήθηκε ότι η περίπτωσή του είναι καλπάζουσα και η ολική απώλεια της όρασης θα επέλθει πολύ νωρίτερα του αναμενομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς του, χωρίς πλέον να μπορούν να κάνουν πολλά για να σώσουν την όρασή του, αποφάσισαν να του προσφέρουν μια σειρά από ταξίδια στο εξωτερικό, προκειμένου ο 12χρονος, όσο βλέπει ακόμη εικόνες από αυτόν τον κόσμο, να γνωρίσει διάσημα μέρη, πρόσωπα και πράγματα.  Έτσι, του ζήτησαν να διαλέξει ορισμένα σημεία τα οποία θα ήθελε οπωσδήποτε να δει.  Μεταξύ αυτών βρίσκονται το Grand Canyon, οι καταρράκτες του Niagara, το Empire State Building και τα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια.

Παρόλα αυτά, το μεγάλο όνειρο του Louis ήταν άλλο: Να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα μπάσκετ.  Πρόκειται για τους Boston Celtics, τους οποίους θαυμάζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής του και θα ήθελε πολύ να τους παρακολουθήσει στο γήπεδό τους.

Έτσι, με πρωτοβουλία ενός επιχειρηματία από την Βοστώνη, ξεκίνησε η συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου το παιδί να καταφέρει να ταξιδέψει έγκαιρα στην πόλη, πριν η ασθένεια εξελιχθεί και δεν προλάβει να δει τους αγαπημένους του Celtics από κοντά.

Η Ιστορία του 12χρονου έχει προκαλέσει συγκίνηση στην χώρα του, την ίδια στιγμή που οι γιατροί δηλώνουν ανήμποροι να σταματήσουν την εξέλιξη της ασθένειας.