Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Συγκλονίζουν τα στοιχεία της OXFAM για τις ανισότητες στην κατανομή πλούτου

  • Written by 

Συγκλονιστικά στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, καθώς είναι ενδεικτικό ότι οι 67 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσία ίση με τα πλούτη που διαθέτει ο μισός, φτωχότερος πληθυσμός του πλανήτη.

Η ΜΚΟ απηύθυνε έκκληση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα να αντιδράσουν σε αυτές τις ακραίες ανισότητες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι ακραίες ανισότητες έχουν επιδεινωθεί καθώς το κλαμπ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου αριθμεί σήμερα 85 μέλη.
Σύμφωνα με την Oxfam, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα θα πρέπει να περάσουν από τη «θεωρία» στην πράξη προκειμένου να κλείσει αυτό το χάσμα.

«Ο πρόεδρος της Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχουν μιλήσει πολύ για τους κινδύνους που θέτουν οι ανισότητες. Αυτήν την εβδομάδα πρέπει να δούμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα στηρίζουν αυτή τη ρητορική» δήλωσε ο είπε ο Ρέιμοντ Οφενχάιζερ, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Oxfam στην Αμερική.

Πρόσφατα το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα δύο εκθέσεις στις οποίες υπογραμμίζονται οι δυσμενείς επιπτώσεις των ανισοτήτων για την οικονομία. Η Παγκόσμια Τράπεζα από την πλευρά της έχει θέσει ως στόχο να αυξηθεί το εισόδημα του 40% των φτωχότερων σε όλο τον πλανήτη.
«Η λιτότητα επιδεινώνει τις ανισότητες και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα το ξέρουν καλά» διαβεβαιώνει η οργάνωση, καλώντας το Ταμείο να παραδεχτεί ότι οι στρατηγικές φορο-αποφυγής των πολυεθνικών είναι μία από τις «κινητήριες δυνάμεις» των ανισοτήτων.